Bo F-35 dovolj dober v zračnih dvobojih?

September 22nd, 2008 by sid911

Po mnenju Locheed-Martina, ki se sklicuje na podatke ameriškega vojaškega letalstva bo F-35 Ligtning za kar 400 odstotkov boljši v zračnih dvobojih od sedanjih lovcev četrte in 4.5 generacije (Rafale, Gripen, Eurofighter, Su-35). do tega zaključka naj bi prišli s pomočjo ustaljene metode ocenjevanja zmožnosti letal, ki je v uporabi tako v ameriškem, kot v zavezniških vojaških letalstvih.

Z omenjeno Lockheedovo izjavo se verjetno ne strinjajo v Avstraliji, kjer so se v zaletku meseca pojavile novice o tem, da naj bi omenjeno letalo v računalniško simuliranih zračnih dvobojih doseglo porazne rezultate proti sodobnim derivatom Su-27, ki jih uporabljajo nekatera vojaška letalstva v jugovzhodni Aziji. Omenjena kritika pa ni edina, ki je F-35 doletela na južni celini, kjer bi nekateri raje videli silhueto kenguruja raje na F-22 Raptorju. 

This entry was posted on Monday, September 22nd, 2008 at 9:24 pm and is filed under Novice. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Oddajte komentar